GNMF Tureluur Vogel

Cursus Voedselbosontwerp

Ben jij van plan een voedselbos aan te leggen, maar zie je door de bomen het bos niet meer? Volg dan de cursus Voedselbosontwerp.

Acht dagen: mei - oktober
Jiska van Vliet

Vanuit het project Voedselbossen en agroforestry wordt een  achtdaagse cursus georganiseerd samen met Sander Bosman en Chantal van Genderen. Zij zijn betrokken bij Voedselbos Nieuwe Erven in Brummen.

In de cursus doe je inspiratie op, kom je tot een eigen ontwerp en krijg je les van verschillende voedselbosexperts. Naast basistheorie en praktijkervaringen zullen de lessen worden ingevuld naar aanleiding van specifieke ontwerpvragen uit de groep. Door andere voedselbossen te bezoeken, onderzoek te doen en samen te werken kom je tot helder doordachte keuzes voor je eigen project.

De precieze invulling van de cursus wordt mede bepaald aan de hand van de projecten van de cursisten. Onderwerpen die aan bod komen zijn o.a.:

  • Ecologische functies van een voedselbos
  • De verschillende stappen van het ontwerpproces
  • Beleid en regelgeving
  • Kosten en opbrengsten
  • Organisatievormen en beheer

De cursus biedt je alle handvatten die je nodig hebt om tot een passend eigen ontwerp van jouw voedselbos te komen.

Voor wie
Gemotiveerde particulieren, buurtinitiatieven, landgoederen, boeren of anderen die 0,5 tot 5 hectare grond in Gelderland tot hun beschikking hebben waar zij een voedselbos op willen starten. Deze cursus is geschikt voor projecten met doelen als zelfvoorziening, zorg, recreatie en/of educatie. Voor projecten die primair gericht zijn op commerciële agrarische productie is deze cursus minder geschikt.

Data
Acht vrijdagen: 28 mei, 11 juni, 2 juli, 9 juli, 10 september, 24 september, 8 oktober en 29 oktober

Tijden
10 tot 16.30 uur

Locaties
Diverse binnen- en buitenlocaties in Gelderland, grotendeels bij bestaande voedselbosinitiatieven zoals Ketelbroek (Groesbeek), Nieuwe Erven (Brummen) en Voedselrijk (Ede)*

Kosten
€400,-

 

Klik hier voor meer informatie en aanmelden

 

*Afhankelijk van covid-maatregelen