Koe In Bloemrijk Gras (1)

Informatiebijeenkomst nieuw Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB)

Het nieuwe Europese Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB) is in aantocht. Dit beleid biedt kansen om bij te dragen aan de verduurzaming van de landbouw, de natuur en het milieu. Tegelijkertijd kunnen de vergroeningsvoorwaarden en de komst van de nieuwe eco-regeling gevolgen hebben voor de bedrijfsvoering. Krijg tijdens de informatiebijeenkomst van 13 juli inzicht en stel jouw vragen aan deskundigen!

13 juli, 12.30 - 16.30 uur
Pathé, Ede
Miriam Raben (provincie Gelderland)
Nieuw beleid biedt kansen

Op 13 juli organiseren LNV, RVO, en de Provincie Gelderland een informatiebijeenkomst over het nieuwe Gemeenschappelijk Landbouwbeleid 2023-2027. De bijeenkomst vindt plaats bij Pathé in Ede tussen 12.30 en 16.30 uur. Nog niet op alles is antwoord te geven, maar met het oog op de plannen voor het volgende groeiseizoen wordt zoveel mogelijk informatie verstrekt over de komende periode.

 

Programma

Tijdens de bijeenkomst is er ook  voldoende tijd om vragen te stellen aan aanwezige deskundigen. Dit zijn onder andere:

  • Henk Reinen: directeur Regiebureau POP
  • Remco Schreuder: senior adviseur RVO
  • Alex Datema (voorzitter BoerenNatuur)


Het GLB is echt anders dan je gewend bent. Tijdens de bijeenkomst krijg je inzicht in de gevolgen voor de basispremie, de voorwaarden die daaraan verbonden zijn en de werking van de nieuwe eco-regeling. Naast de basispremie kun je als agrariër een vergoeding ontvangen voor het leveren van maatschappelijke diensten. Dat kan via de eco-regeling. Levert dit voldoende op? En wat betekent dit voor je bouwplan?

 

Interesse? Meld je voor 28 juni aan

Klik voor: je aanmelding, het definitieve programma en achtergrondinformatie