Na een aantal ‘graanactiviteiten’ eerder dit jaar, sluit Slow Food Achterhoek het jaarthema af met een bijeenkomst voor agrariërs en landeigenaren, die interesse hebben in het thema en graag willen kennismaken met collega’s en andere experts die hun ervaringen zullen delen. Inspiratie staat centraal: samen kijken naar kansen, teelt- en verwerkingsmogelijkheden, inventariseren waar bottlenecks zitten en hoe die op te lossen zijn. Sprekers zijn Arjen van Buuren (Vrienden van Velhorst, Lochem), Jan Steverink (Silvolde) en Johannes Regelink (burgerboerderij De Patrijs, Laren, Gld). Bakkers en brouwers die werken met Achterhoeks graan zorgen voor een proeverij.
Het zeer actuele thema graan werd eerder in 2021 door organisator Slow Food Achterhoek op de jaaragenda geplaatst. De vereniging, waarvan ruim 100 telers en verwerkers uit de Achterhoek en Liemers lid zijn, kiest jaarlijks een thema. Daarbinnen organiseert het bestuur, samen met leden, activiteiten voor agrariërs, verwerkers, consumenten en andere belanghebbenden in de voedselketen. Eerdere thema’s waren Achterhoekse wijn, daarvoor Achterhoekse kaas.
De bijeenkomst op 24 oktober van 13.00 – 17.00 uur is in de eerste plaats bestemd voor agrariërs, landeigenaren en verwerkers, zoals bakkers en brouwers. Toegang, lunch en proeverij zijn gratis, aanmelden vooraf is wel noodzakelijk.