Header Kip Buitenloop Agroforestry

Lezing over Bomen en Struiken in Buitenloop

Het Landbouwnetwerk Regio Foodvalley organiseert op 23 november in samenwerking met Agroforestry Netwerk Gelderland een introductie lezing: Bomen en Struiken in de Buitenuitloop. Tijdens deze bijeenkomst kunt u kennismaken met het onderwerp en krijgt u praktische tips over de uitvoering en subsidiemogelijkheden.

23 november 2022
Barneveld
Piet Rombouts

Bomen en struiken in de buitenuitloop hebben meerdere functies en kunnen een positieve bijdrage leveren aan uw bedrijf. Als er bomen en struiken in de buitenuitloop staan:

  • Gaan meer kippen naar buiten, wat bijdraagt aan dierenwelzijn, - gezondheid en betere kwaliteit eieren
  • Neemt de biodiversiteit toe, doordat de planten insecten en vogels aantrekken
  • Wordt het landschap aantrekkelijker voor de omgeving
  • Kan extra inkomsten worden vergaard uit het oogsten van oogstbare soorten (fruit, biomassa, strooisel)
  • Draagt bij aan sluiten nutriënten-kringloop en voorkomen piekbelasting bodem en water bij stallen
Locatie

U bent van harte uitgenodigd op 23 november bij Boerderij ’t Paradijs, Bielderweg 1, Barneveld. Vanaf 19:15 uur bent u welkom voor een kopje koffie. De lezing start om 19:30 uur. Om 21:00 uur is er gelegenheid om na te praten tijdens de borrel. Onderaan deze uitnodiging kunt u het gedetailleerde programma bekijken.

Aanmelden

U kunt zich aanmelden door een email te sturen naar agroloket@landbouwnetwerkrfv.nl. Deelname aan de lezing is gratis en wordt gefinancierd door gemeente Ede. Alle pluimveehouders in de Regio Foodvalley kunnen deelnemen.

Programma

Lees hier het volledige programma