GNMF Koelewijn Maaiwerkzaamheden

Praktijkmiddag Natuurinclusief boeren in Lunteren

Zoektocht naar nieuwe balans in de praktijk

Op 30 juni vindt de praktijkmiddag Natuurinclusief boeren plaats op het melkvee- en biologische pluimveebedrijf van Conny van den Top van 12.15 - 16.00 uur. Conny zoekt naar een nieuwe balans tussen ecologie en economie. Zij laat graag zien hoe ze dat doet in de praktijk. 

30-06-2022
Lunteren
Rochus Kingmans

Hoe werk ik meer met en vanuit de bodem en de natuur en hoe blijf ik daarmee een boterham verdienen? Conny vertelt hoe ze deze zoektocht invult. En ze laat vooral zien wát ze doet! Daarbij wordt ze terzijde  gestaan door deskundigen. Alles inspirerend en vooral praktisch!

 

Meld je hier alvast aan voor deze praktijkmiddag

Programma
  • 12.15 - 13.00 uur: Inloop met lunch
  • 13:00 – 13:15 uur: Schets bedrijfssituatie en drijfveer m.b.t. natuurinclusieve landbouw door Conny van den Top.
  • 13:15 – 13:25 uur: Toelichting project ‘Kennis in en door de praktijk’ door projectleider Arjen van Buuren. Conny van den Top is een van de deelnemers aan dat project, gericht op de praktische kant van natuurinclusief boeren.
  • 13:25 – 13:45  uur: Peter Vanhoof licht de kringloop toe die hij vanuit project ‘Kennis in en door de praktijk’ op het bedrijf van Conny van den Top in beeld heeft gebracht door eigen metingen en analyses. Dat begint bij de bodem, dan voer en drinkwater (wat gaat in de koe) en mest, melk en urine (wat gaat uit de koe). Dat heeft geleid tot concrete, praktische adviezen.
  • 13:45 – 14:00 uur: Naar het demoveld
  • 14:00 – 16:00 uur: Bezichtiging perceel kruidenrijk grasland van 4,5 ha waar proefstroken zijn aangelegd (steenmeel, gips, geen toevoeging). Peter Vanhoof geeft een toelichting aan de hand van een terplekke gemaakt bodemprofiel met een profielspade.
  • Mogelijk demonstratie met NOVAG doorzaaimachine.  Op 1 ha wordt getoond hoe deze Franse machine een kruidenrijk mengsel door zaait in bestaand grasland.
  • 16:00 – 17:00 uur: Mogelijkheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje

 

Locatie

Conny van den Top

Hoge Valkseweg 74 

Lunteren

 

Mis het niet! Meld je nu aan

Maak alvast kennis met Conny van den Top