GNMF Scholten Lage Resolutie 2300

Praktijkmiddag Natuurinclusief boeren in Voorst

Geld verdienen mét de natuur

Op 5 juli vindt de praktijkmiddag Natuurinclusief boeren plaats op het bedrijf van Henk en Tom Lankhorst van 12:15 – 16:00 uur. Ze vertellen onder meer hoe ze de natuur steeds meer integreren in hun bedrijfsvoering.

05-07-2022
Voorst
Rochus Kingmans

Natuurinclusief boeren betekent voor Tom en zijn vader Henk Lankhorst meer samenwerken met de natuur. Dat levert een betere bodem op, gezondere koeien en meer biodiversiteit. Besparing op kunstmest levert geld op. Maar óók de productie en verkoop van hun eigen Voorstenaer kaas. Op de praktijkmiddag laten ze vooral zien wát ze doen!

Meld je hier aan voor deze praktijkmiddag

Programma
  • 12:15 – 13:00 uur: Inloop met lunch
  • 13:00 – 13:15 uur: Schets bedrijfssituatie en drijfveer m.b.t. natuurinclusieve landbouw door Henk en Tom Lankhorst.
  • 13:15 – 13:30 uur: Toelichting project ‘Bodem & Koe’ door projectleider Roelof de Haan. De familie Lankhorst is een van de deelnemers aan het project, dat in de basis werkt aan het herstel van de bodem, in samenhang met de totale kringloop op het melkveebedrijf.  
  • 13:30 -  13:45 uur: Korte keten in de praktijk. De familie Lankhorst maakt hun eigen Voorstenaer kaas. Ze lichten toe waarom, hoe het wordt gemaakt en hoe de afzet is geregeld, onder andere bij de eerste onbemande supermarkt de Pantry in Wilp.
  • 13:45 – 14:00 uur: Naar het veld
  • 14:00 – 16:00 uur: Bodemspecialist Theo Nieuwenhuis licht het belang van een goed bodemleven toe aan de hand van diverse profielkuilen. In een grasklaver-perceel en in maispercelen die een niet kerende grondbewerking hebben ondergaan.
  • Henk Lankhorst staat stil bij de diverse landschapselementen (hagen, knotwilgen) op zijn bedrijf. Hij licht toe hoe hij ermee omgaat en wat het effect op de biodiversiteit is.
  • 16:00 – 17:00uur: Mogelijkheid tot napraten onder het genot van een hapje en een drankje

Locatie

Familie Lankhorst

Voorsterklei 4

7383 RW Voorst

Mis het niet! Meld je nu aan