IMG 20221116 110707

Praten over eten en ons landschap in Barchem-Lochem

Wat doet een boer om te zorgen voor ons eten, ons landschap en onze natuur? En wat kun je daar als bewoner of consument ook zelf aan doen?  Welke keuzes maak je? Tegen welke dilemma’s loop je aan?  In ‘natuurlijke gesprekken’ over eten en landschap in Barchem en Lochem gaan we op zoek naar antwoorden. De gesprekken worden georganiseerd in samenwerking met veehouder, groenten- en notenteler Rene Lubberdink uit Barchem en Plus Cornelis in Lochem. Wij nodigen u van harte uit om mee te doen. Aanmelden kan via deze link: aanmelden.

17 febr. en 2 mrt. 2023
Barchem/Lochem
Marieke Gorkink
Eerste gesprek op het erf

In een serie van drie bijeenkomsten (met dezelfde groep) gaan we met elkaar in gesprek over ons eten en het landschap waarin we wonen. Het eerste gesprek vindt plaats op vrijdagmiddag 17 februari (13.30-16.30 uur) op de boerderij van René Lubberdink, Hazelberg 12 in Barchem. René houdt jongvee, teelt groenten en noten en boert natuurinclusief. René is ook een van de oprichters van de voedselcoöperatie Puur van de Buur Barchem. Tijdens deze bijeenkomst ontdekken we zijn bedrijf, zien we hoe er gewerkt wordt en wat dit betekent voor het landschap. We gaan in gesprek over de waarde en de dilemma’s die dit oplevert voor boer en burger.

Bezoek aan supermarkt

Het tweede gesprek vindt plaats op donderdagavond 2 maart (20.00 – 22.00 uur) bij Plus Cornelis, Albert Hahnweg 97 in Lochem. Die avond gaat het over wat we eten. Wat kopen we, hoe maken we onze keuze en wat betekent dit voor de supermarkt, de boer en ons landschap?

De datum van de derde bijeenkomst wordt in overleg gekozen. In deze derde bijeenkomst bespreken we wat je samen kan en wil doen om hier in de eigen omgeving mee aan de slag te gaan.

Meld je aan

Tijdens de gesprekken gaan we op zoek naar gedeelde ideeën over ons eten en ons landschap en hoe we elkaar daarbij kunnen helpen. Het zijn open gesprekken, gericht op ontmoeting, uitwisseling, leren en luisteren naar elkaar. Geïnteresseerde inwoners, boeren, supermarkten en voedselaanbieders uit de andere dorpen van de gemeente Lochem kunnen zich overigens ook aanmelden.

Meld je direct aan!