Knipsela_bloem

Slotbijeenkomst over natuurinclusieve landbouw in Cleantech regio

Agrariërs uit de gemeenten Apeldoorn, Voorst, Brummen en Lochem hebben vanaf 2019 een leertraject rondom natuurinclusieve landbouw gevolgd. Hun ervaringen en bevindingen presenteren ze 4 maart tijdens een afsluitende bijeenkomst in de Cleantech regio. Meld je nu aan.

04-03-2022
Cleantech regio
Heidi Uenk

Eind 2019 startte een groep van diverse boeren uit de Cleantech regio met het leertraject Natuurinclusieve Landbouw in Apeldoorn, Voorst, Brummen en Lochem. Doel was om kennis op te doen over ondernemen met de natuur en te werken aan een eigen bedrijfsplan.

De resultaten en bevindingen uit dit traject worden op een afsluitende bijeenkomst gepresenteerd. Naast de presentatie van de resultaten is er ook voldoende de ruimte om het gesprek aan te gaan over natuurinclusieve landbouw in de Cleantech regio.

Wat hebben de deelnemers de afgelopen twee jaar kunnen realiseren, waar lopen ze tegenaan, en welke bijdrage kunt u leveren naar een meer natuurinclusieve landbouw?

Locatie

De afsluitende bijeenkomst vindt plaat op 4 maart 2022 van 13.30-16.00 uur, inloop vanaf 13.15 uur. Locatie is de Dorpshuis, Schoolstraat 14, 7383 CG Voorst.

Het programma is als volgt:

  • Impressie van het leertraject - door Heidi Uenk en Gerjo Koskamp
  • Uitreiking certificaten cursus - door Eelco Petstra van Aeres Hogeschool
  • Ervaringen op het boerenerf - door drie deelnemende Boeren
  • Natuurinclusieve landbouw in de Cleantech regio, in gesprek en kansen voor het vervolg - door René Schepers en Monique Loeters

Interesse?

U kunt zich hier aanmelden. Omdat er een maximum aantal plekken is in de zaal, kunt u zich hier aanmelden. Geef dan ook aan met hoeveel personen u komt

Bij de bijeenkomst zijn de dan geldende coronamaatregelen van de overheid van kracht. Mocht u die ochtend corona gerelateerde klachten hebben, dan kunt u deelnemen via Zoom via de volgende link:

Rechtstreekse link naar zoom

 

Maak hieronder kennis met twee deelnemers:

Leertraject rondom natuurinclusieve landbouw helpt om kennis te vergroten

Harry Beekman in Beemte Broekland is één van de deelnemers aan het leertraject. Hij vertelt waarom hij heeft genomen en hoe hij het heeft ervaren.

Lees hier het hele verhaal

Cursus NIL: 'Een investering in de toekomst'

Melkveehoudster Rosanne Schrijver van Melkveebedrijf De Hazelt in Terwolde heeft ook deelgenomen aan de cursus NIL in de Cleantech regio. Zij ziet dit leertraject als een investering in de toekomst. “Mocht ik moet bewijzen dat ik natuurboer ben, dan sorteer ik hier alvast op voor''.

Leer hier het hele verhaal