Patrijs

Training akkervogelbescherming

In 2022 organiseert Vogelbescherming Nederland vanuit het PARTRIGDE project een training voor verbinders en werkgroep-coördinatoren met een passie voor akkervogels. De training bestaat uit 3 dagen verspreid over het jaar. Met deze training willen we u kennis, hulpmiddelen en handvatten geven voor het opzetten en coördineren van akkervogel-beschermingsprojecten in uw eigen regio. Daarnaast willen we een netwerk bieden waarin het van elkaar leren en ondersteunen centraal staat.  

15 juni, 14 september en 12 oktober
Sabrina Reinders

De doelen van deze training

 • Iedereen die zich in wil zetten voor de bescherming van akkervogels toe te rusten met kennis, hulpmiddelen en handvaten om dat te kunnen doen.
 • Bestaande initiatieven op dit terrein te ondersteunen en te versterken, kennis en ervaring laten uitwisselen en startende projecten een grotere slagingskans geven. 
 • Meer regionale akkervogel-projecten te laten opstarten en daar waar nog belangrijke akkervogelpopulaties voorkomen, hun bescherming in kerngebieden te versterken.

 

Doelgroep
We richten ons op veldcoördinatoren en bestuursleden van de agrarische collectieven en ANV’s, beleidsmedewerkers van Landschapsbeheer en de provinciale Landschappen, coördinatoren van vogelwerkgroepen, lokale en regionale beleidsambtenaren, bestuursleden van wildbeheer-eenheden.

In het ideale geval verbinders, die de benodigde mensen en partijen bij elkaar kunnen brengen, inspireren en coördineren zodat alle noodzakelijke rollen, expertises en aandachtsgebieden voor een succesvol beschermingsproject aan bod komen.

 

Deelname
De kosten voor deze training bedragen 300 euro inclusief BTW. Hiervoor krijgt u drie trainingsdagen inclusief lunch en materialen. Mocht de hoogte van deze bijdrage tot onoverkomelijke problemen leiden, dan kunt u contact met ons opnemen om te kijken wat er mogelijk is. Aan de training kunnen maximaal 25 mensen deelnemen. Mochten er meer aanmeldingen zijn, dan zal er een selectie plaatsvinden.

Data training
De totale training bestaat uit 3 dagen verspreid over het jaar. Bij de eerste en derde trainingsdag is een veldbezoek inbegrepen.

 • Eerste trainingsdag: woensdag 15 juni 2022, Hardinxveld-Giessendam van 09.30 tot 17.00 uur
 • Tweede trainingsdag: woensdag 14 september 2022, Zeist van 09.30 tot 17.00 uur
 • Derde trainingsdag: woensdag 12 oktober 2022, Vethuizen van 09.30 tot 17.00 uur

Op dit moment gaan we ervan uit dat de trainingen fysiek plaatsvinden. Mochten er weer corona-maatregelen van toepassing zijn, dan zal Vogelbescherming de trainingen online faciliteren. Uiteraard houden we u hiervan op de hoogte.

Online huiswerkbesprekingen

 • 1ste bespreking: woensdag 6 juli 2022 van 15.00-17.00 uur
 • 2de bespreking: woensdag 5 oktober 2022 van 15.00-17.00 uur
 • 3de bespreking: woensdag 2 november 2022 van 15.00-17.00 uur

U ontvangt tegen die tijd een link waarmee u online kunt deelnemen. Alle online huiswerkbesprekingen zullen worden opgenomen, zo kunnen mensen die niet aanwezig zijn de opname terugkijken. Uiteraard stimuleren we het om live deel te nemen aan de huiswerkbesprekingen, zodat u vragen kunt stellen. Wij denken dat u op deze wijze het meeste uit de training haalt.

 

Inschrijven
Geïnteresseerde deelnemers kunnen zich inschrijven via Bureau.Secretariaat@vogelbescherming.nl. De uiterste inschrijfdatum is vrijdag 29 april 2022. U hoort uiterlijk 9 mei 2022 of u aan de training kunt deelnemen.

Vermeld duidelijk uw:

 • Naam en achternaam
 • Functie en organisatie
 • Emailadres

Uw contactgevens worden alleen gebruikt in relatie tot deze training.

 

Vragen
Mocht u naar aanleiding van deze informatie nog vragen hebben over de training, dan horen we dit graag. U kunt op maandag, dinsdag en woensdag contact opnemen met Sabrina Reinders via sabrina.reinders@vogelbescherming.nl.