GNMF Tureluur Vogel

Tweede landelijke Onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw

De tweede landelijke Onderwijsdag Natuurinclusieve landbouw vindt plaats in Gelderland op 14 oktober in het provinciehuis van Arnhem. Deze inspirerende dag is speciaal voor docenten van het groen vmbo, mbo en hbo, ondernemers en andere geïnteresseerden. Doe mee en laat je inspireren! 

14-10-2021
Huis der Provincie in Arnhem
Tjalling Huisman
Inspiratie ochtend

Een ochtend vol inspiratie. Voordat je gaat zitten en luisteren word je op theatrale wijze, met alle zintuigen op scherp, getrokken in de natuurinclusieve landbouwwereld. Ontwapenend en bijzonder! Professor Pablo Tittonell vertelt ons -heel praktisch- alles over agro-ecologie. En onze gastheer gedeputeerde landbouw én natuur Peter Drenth neemt ons mee in zijn ambitieuze programma natuurinclusieve landbouw in Gelderland. Koos Biesmeijer sluit het plenaire deel af met het Deltaplan Biodiversiteitsherstel.

Workshops

In de middag zijn er diverse lezingen en workshops, specifiek gericht op de thema's binnen natuurinclusieve landbouw. Docenten van het vmbo, mbo en hbo kunnen veel kennis opdoen, die direct toepasbaar is in de lessen. Denk aan: diversiteit als kracht van het boerenbedrijf, praktische toepassing van de biodiversiteitsmonitor melkveehouderij, koeien en kruiden, boeren op natuurgrond, economisch perspectief van anders boeren, natuurinclusief telen in de bollen-of fruitteelt en nog veel meer.

Meld je hier direct aan voor deelname

De dag eindigt met een gezellige borrel zodat je nog kunt napraten, ervaringen uit kunt wisselen of kunt nagenieten van de première van de kennisclips van de film Grutto.

Meer informatie

Wil je meer informatie, stuur een mail naar:

Of wil je meer lezen over Green Deal natuurinclusieve landbouw? Klik dan hier