GNMF Scholten Lage Resolutie 2300

Webinar: Biodiversiteit op je bord

Waar doe jij je boodschappen? Door bewust te kiezen wat en waar je koopt, kun je een verschil maken voor de biodiversiteit. Er zijn namelijk tal van voedselproducenten in je eigen regio met aandacht voor de natuur en ook in de supermarkt kun je bewuste keuzes maken. Hoe doe je dat? Dat hoor je in dit webinar: Biodiversiteit op je bord.

19-05-2021
Arnhem (via Zoom)
Marieke Gorkink
Gastsprekers
  • Herenboeren. Herenboeren zijn boerderijen die gedragen worden door een groep enthousiaste inwoners. Samen zijn zij eigenaar van de boerderij en zij hebben een boer in dienst. In Gelderland ontstaan op steeds meer locaties een Herenboerderij. Wat voegt deze vorm toe aan de biodiversiteit?
  • Marieke Karssen van Puur Betuws. De boeren in de Betuwe hebben zich verenigd en bieden samen op www.puurbetuws.nl hun producten aan. De producten worden thuis bezorgd. Hoe werken zij aan biodiversiteit?
  • Gustaaf Haan van Questionmark. Questionmark helpt consumenten, producenten en supermarkten met informatie om verantwoorde keuzes te maken in het kopen en verkopen van voedsel. Hoe kun je als consument in de supermarkt het verschil maken?

Meld je hier aan