SLG Cursus Landschap Van Regio Achterhoek_weiland_bomen_boerderij

Duik in het landschap van jouw regio

Landschapsbeheer Gelderland organiseert drie online webinars over het ontstaan van het kenmerkende landschap van de Achterhoek, de Veluwe & IJsselvallei en het Rivierengebied. Interessant voor boeren, burgers en buitenlui om meer te weten te komen over hoe het landschap gevormd is en welke landschappen waar te vinden zijn.

3, 10 en 18 mei
Eward Timmerman

De webinars vinden plaats op de volgende data:

  • Veluwe/IJsselvallei:dinsdag 3 mei 2022, 20:30 - 21:30 uur
    Spreker: Eward Timmerman (SLG)
  • Achterhoek: dinsdag 10 mei 2022, 20:00 - 21:30 uur
    Spreker: Ruud Borkes (SLG)
  • Rivierengebied:woensdag 18 mei 2022, 20:00 - 21:30 uur
    Spreker: Femke Wolthaus (SLG)

 

Verschillende landschapstypes leren kennen

Gelderland bestaat uit verschillende landschapstypes, met karakteristieke elementen die een belangrijke basis vormen voor de aanwezige biodiversiteit. Ieder gebied heeft zijn eigen intrigerende ‘levensverhaal’. In deze digitale bijeenkomsten leer je hoe de bijzondere landschappen van Gelderland zijn ontstaan. We duiken in het landschap van de regio met de bijbehorende landschapstypen en -elementen.

Hoe komt het dat de Achterhoek zo gevarieerd is? Hoe ontstonden de vlechtende rivieren in het Rivierengebied? En hoeveel verschillende landschapstypen kom je tegen als je de Veluwe doorkruist? Het antwoord op één van deze vragen krijg je als je meedoet met een van de webinars ‘Duik in het landschap van jouw regio’. Met duidelijke afbeeldingen en een aanstekelijk verhaal nemen we je mee in het ontstaan van ons landschap.

Dus heb je een agrarisch bedrijf en ligt jouw boerderij of tuinderij in één van de Gelderse streken? Dan is het webinar van jouw regio onmisbaar. Ook particulieren, landschapsvrijwilligers, burgers en buitenlui zijn van harte welkom!

Opgeven voor de webinars

De webinars zijn gratis online te volgen. Als u zich opgeeft via onderstaande link, dan ontvangt u via email een link om deel te kunnen nemen aan de bijeenkomst (via Zoom). In ditzelfde bericht ontvangt u een korte, eenvoudige instructie.

De webinars over autochtoon plantmateriaal, natuurlijk grasland beheer en voedselbossen kunnen ook heel interessant zijn. https://www.landschapsbeheergelderland.nl/cursussen-voor-vrijwilligers/

De webinars worden georganiseerd door Landschapsbeheer Gelderland, mede in het kader van het project ‘Indicatoren voor Streekeigen Landschappen in Gelderland’, onderdeel van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland. De webinars zijn financieel mogelijk gemaakt door de Provincie Gelderland.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met e.timmerman@landschapsbeheergelderland.nl