Schermafbeelding 2023 12 19 214644

Bedrijfsbezoek ‘Agroforestry op het boerenbedrijf’

Wil je weten hoe Agroforestry te combineren is met een veehouderij?  Ga dan mee op 3 april aanstaande mee op bedrijfsbezoek naar het melkveebedrijf van Maarten den Herder, Rouwbriekweg 4 in Vorden.

03 apr 2024
Vorden
Heidi Uenk

Maarten heeft voor zijn bedrijf een Agroforestry plan laten maken. Agroforestry is een vorm van landbouw waarbij bomen en struiken bewust worden gecombineerd met veehouderij, akkerbouw en/of groenteteelt op hetzelfde perceel (definitie RVO). Tijdens het bedrijfsbezoek vertelt de veehouder wat het plan inhoudt en waarom hij hiervoor gekozen heeft. Michaela van Leeuwen, projectleider Agroforestry van LTO Noord en voorzitter van de Nederlandse Notenvereniging ligt toe welke systemen van Agroforestry er zijn en waar verdienmodellen liggen. Wil je zelf ook een plan laten maken? We tippen je op de mogelijkheden die hiervoor zijn.  

Meer informatie en aanmelden

Het bedrijfsbezoek is toegankelijk voor agrariërs en andere belangstellenden in de IJsselvallei/Regio Stedendriehoek.  Of je nu een eigen veehouderij hebt, of vanuit een gebiedsorganisatie meer wilt weten over Agroforestry en veehouderij.

Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 3 april, van 10:00-13:00 aan de Rouwbriekweg 4 in Vorden en is inclusief lunch. Deelname is gratis. Aanmelden voor de cursus in de Stedendriehoek kan door een mail te sturen naar info@heidiuenk.nl.

Deze kennisbijeenkomst wordt georganiseerd door het Leernetwerk Toekomstbestendige Landbouw Stedendriehoek, onderdeel van de Gebiedscoöperatie Zuidelijke IJsselvallei en ondersteund door gemeenten in de Regio Stedendriehoek en het Platform Natuurinclusieve Landbouw.