Weg Tractor

Film 'Heggeweer' kijken in de stal van melkveebedrijf De Elsenhof

Op een bijzondere locatie, in de stal van Melkveebedrijf De Elzenhof aan de Zutphensestraatweg 5b te Velp, vindt op 1 juni een unieke filmvertoning plaats die je niet wilt missen. “Heggeweer”, een film die de samenwerking tussen landbouw, boer(in) en verhoging van en biodiversiteit in de natuur belicht, wordt speciaal vertoond voor een publiek van maximaal tweehonderd mensen te midden van het boerenleven.

01 jun 2024
Zutphensestraat 5b, Velp
Een avond onder de sterren…

De vertoning start zaterdag 1 juni, om 21:00 uur (inloop vanaf 20:30) en duurt tot 22:30 uur. Bezoekers kunnen plaatsnemen op strobaaltjes die strategisch geplaatst zijn in de voergang van de stal. De ruimte is beperkt: vol is echt vol, dus kom op tijd om een plekje te bemachtigen.

Duurzaam en gezellig

Voor de bezoekers is er gratis koffie en thee beschikbaar. Gezien de beperkte parkeergelegenheid wordt aangeraden om met de fiets te komen. Deze avond is niet alleen een kans om een prachtige film te bekijken maar ook om bij te dragen aan een goed doel; er is een mogelijkheid voor een vrijwillige bijdrage die gaat naar de aanleg van een bijenbosje op het terrein van de Elzenhof

Gratis & Aanmelden

Deze filmvertoning is gratis toegankelijk, een vrijwillige bijdrage kan gedaan worden in de daarvoor aanwezige melkbus. Aanmelden voor deze unieke ervaring  wordt aangeraden en kan via tickets.eventshop, dan ben je verzekerd van een plek..

Kijk voor meer informatie ook op: Facebookpagina van Melkveebedrijf De Elzenhof

Bijzondere gasten en doel van Heggeweer
Naast de vele film- en natuurliefhebbers zullen ook enkele wethouders en raadsleden van de gemeente Rheden en filmmaker Erik den Boer aanwezig zijn. Tevens zullen LTO Nederland (Land- en Tuinbouw Organisatie Nederland) en SLG (Stichting Landschapsbeheer Gelderland) aanwezig zijn.

Boer Wilco, gastheer van de avond, legt uit wat de film beoogt: “Het doel van ‘Heggeweer’ is om te laten zien wat natuur op boerenland inhoudt. Wat voor mijn vrouw Rosan en mij de normaalste zaak van de wereld is, wordt in de film op een prachtige manier verteld. Dit is iets waar we meer mee willen doen.”

Na de film is er gelegenheid om samen nog even na te genieten en te praten onder het genot van een biertje/frisje van de Velpse Brouwerij de Snor en/of iets anders.

Trailer ter inspiratie
Geïnteresseerden kunnen de trailer van “Heggeweer” hieronder alvast bekijken.


De film is geïnspireerd door het werk van de Vereniging Streekbeheer Rijnstromen, die dit jaar haar 25-jarig jubileum viert. De vereniging heeft een kwart eeuw gewijd aan het ontwikkelen van natuur op en rond boerderijen, waarbij aangetoond wordt dat boeren en natuur uitstekend samen kunnen gaan.

Mis deze unieke kans niet om film, natuur en boerenleven op een unieke manier samen te zien komen tijdens deze speciale filmvertoning bij Melkveehouderij De Elzenhof.

Bron: Rhedens Nieuws