Aanplanting Website 055 Marcel De Bont Fotografie

Knotten en zagen bij boerderij Groot Pothoven

Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) weer een buitenwerkochtend bij Groot Pothoven, de boerderij van de familie Van den Top in De Valk. Samen met vrijwilligers van de boerderijwerkgroep gaan ze bomen knotten en zagen. De werkochtend duurt van 9.30 tot 12.00 uur. We beginnen met koffie/thee.

08 mrt 2024
Lunteren
Birgit Jilesen
Aan het werk in de buitenlucht

De familie Van den Top, eigenaar van Groot Pothoven, wil het onderhoud van houtsingels, elzensingels en knotbomen graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Jantien van den Top: “Vele handen maken licht werk. Door samen met een groep aan de slag te gaan kunnen we de biodiversiteit laten groeien.” Het gaat met name om landschapsonderhoud zoals het snoeien van houtsingels, onderhoud aan de knotwilgen en onkruid verwijderen in de weilanden zoals distels en Jakobskruiskruid.
Op de buitenwerkdag van 9 februari hebben vrijwilligers elzen geknot.

Vrijwilligersgroep

Familie van den Top heeft in De Valk een gemengd veehouderijbedrijf met melkvee, biologische leghennen en vleesvarkens. Samen werken we in het omliggende landschap, eigendom van de boerderij. Hiervoor wordt met behulp van SLG een vrijwilligerswerkgroep opgericht.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van De Valk

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor de familie Van den Top bewoners uit de buurt uitnodigt. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-groot-pothoven.

 

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Ede.