Web2

Kom je helpen bij het Voedselbos Vogelaar Vredehof?

Op donderdag 13 juli organiseert Vogelaar Vredehof samen met Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een informatieavond voor het oprichten van een vrijwilligerswerkgroep die hier kleinschalig landschapsonderhoud gaat verrichten. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 19.30 uur welkom. We geven uitleg over het agroforestry project, het beheer en de rol van vrijwilligers bij het stimuleren van biodiversiteit. Is dit iets voor jou? Meld je aan voor de bijeenkomst!

13 juli 2023
Enspijk
Eward Timmerman

Meld je hieraan voor deelname

Na aanmelding ontvang je meer informatie per mail.

Biodiversiteit en samen leren

Dit initiatief wil burgers betrekken bij voedselproductie, stimuleren van biodiversiteit en positieve inzichten breder in de teelt toe te passen. Vogelaar Vredehof is specialist in hardfruit en werkt met Albert Heijn samen om lokale productie meer onder de aandacht te brengen en consumenten bewust te maken van de voordelen van duurzaam geteelde en lokaal geproduceerd fruit.

Verschillende teeltvormen

Het voedselbos van Vogelaar Vredehof in Enspijk is een agroforestry-project dat zich richt op het combineren van verschillende teeltvormen om te ervaren hoe de fruitteelt nog meer in balans met de natuur kan worden gebracht en positieve inzichten breder toe te passen. Door het planten van een diversiteit aan bomen, struiken en klimmers wordt biodiversiteit bevorderd en de bodemvruchtbaarheid verhoogd. Dit draagt bij aan gezond voedsel, een gevarieerd ecosysteem en een prachtig landschap.

 

Samen aan de slag

Om dit ambitieuze doel te bereiken en het voedselbos verder te ontwikkelen, zijn we op zoek naar enthousiaste mensen die geïnteresseerd zijn in voedselbossen, agroforestry en het versterken van lokale voedselproductie. Of je nu een ervaren boer bent, een natuurliefhebber, een enthousiaste beginner of gewoon nieuwsgierig naar duurzame landbouwpraktijken, we nodigen je uit om deel te nemen aan dit spannende initiatief.

Deelname aan de agroforestrywerkgroep biedt je een unieke kans om betrokken te raken bij de praktische aspecten van het voedselbos, zoals het planten en onderhouden van gewassen, het verzorgen van de bodem en het bevorderen van biodiversiteit.
Wil je meer weten over het bos: www.vogelaar.com/voedselbos.

Meld je hier direct aan voor deelname

Na aanmelding ontvang je meer informatie per mail.