12737 Maaiwerkzaamheden Foto Lois Koelewijn

Ondernemen met biologische zuivel en FrieslandCampina

Melkveehouders gaan een onzekere toekomst tegemoet. Zeker is dat wet- en regelgeving gericht op meer natuur en milieu, zal leiden tot extensivering en een stijging van kosten. Anderzijds is het ook zeker dat er steeds meer verschillende melkstromen komen – gericht op meer natuur, milieu en dierenwelzijn – die ook een meerprijs betalen. Hoe ga je daar als boer mee om? Ga je voor de laagste kostprijs en schaalvergroting of kies je voor een bepaalde melkstroom met ketensamenwerking en een meerprijs?

15 mei 2024
Melkveehouderij Heijink, Aalten
Jeanne Steverink
Keuzes maken

Het is tijd om keuzes te maken voor de langere termijn. Wat past bij jouw bedrijfssituatie en hoe breng je je inzet voor natuur, landschap, biodiversiteit tot waarde en verdien je een belegde boterham.

Biologisch is één van de opties. Het concept biologisch heeft steun in overheidsbeleid, er is vraag in de markt en jet past bij het belonen van extensivering, grondgebonden veehouderij en het vermarkten van natuurinclusieve prestaties. Wat betekent dit in de praktijk? we organiseren een kennissessie met economische en praktische experts met kennis van hedendaagse moderne biologische melkveehouderij. Maak kennis met een melkveehouder in omschakeling; melkveehouderij Heijink.

Sprekers

  • Jochem Prinsen - wat zijn de mogelijkheden bij FrieslandCampina
  • Gerdine Kaptijn - praktische invulling; wat kan je nu doen?
  • Edith Finke - voordelen omschakelen en wat houdt het in? 
  • Niek Heijink - recent omgeschakeld in de praktijk, rondleiding

 

Locatie

MELKVEEHOUDERIJ HEIJINK

DE HEURNSEWEG 1

7122 LS AALTEN

Tijdstip

Van 10.00 tot 12.00 uur