Loeren Bij De Boeren

Resultatenbijeenkomst Studiegroep Toekomstgericht Telen Stedendriehoek

Het afgelopen teeltseizoen hebben 25 melkveehouders en akkerbouwers in de Regio Stedendriehoek in studiegroep verband geëxperimenteerd met het telen van onder andere luzerne, veldbonen en granen zonder gebruik van kunstmest en chemische bestrijdingsmiddelen. Op 28 september presenteren zij onder andere hun eerste resultaten en ervaringen. Mis het niet en meld je aan!

28 sep 2023
Voorst
Heidi Uenk
Resultaten delen en met elkaar in gesprek

Wij nodigen agrariërs, provincie Gelderland en stakeholders in de Regio Stedendriehoek (in gemeenten Apeldoorn, Voorst, Brummen, Epe, Heerde, Rheden, Arnhem, Lochem, Deventer, Zutphen), van harte uit op donderdag 28 september bij studiegroep deelnemer Arnold Van Schriek in Voorst.  

Agrariërs delen concrete resultaten en gaan graag in gesprek over de ervaringen van telen op natuurinclusieve manier. Wat doen de agrariërs en hoe kunnen overheden en gebiedspartijen bijdragen aan deze transitie? 

Natuurmonumenten heeft in het kader van natuur inclusief telen een insectenmonitoring gehouden op een aantal akkers van deelnemers in de IJsselvallei. Zij presenteren de resultaten en geven een overzicht van de gevonden soorten en wat hun aanwezigheid betekent voor teelt en biodiversiteit.

Programma
  • 09:45 uur: Inloop met koffie/thee
  • 10:00 uur: Welkom & introductie Studiegroep door Arjen van Buuren/Heidi Uenk
  • 10:10 uur: Presentatie van deelnemers: bevindingen en resultaten
  • 11.00 uur: Insectenmonitoring Natuurmonumenten
  • 11:30 uur: Vervolg 2023 - 2024
  • 11:45 uur: Rondleiding Melkveebedrijf Van Schriek
  • 12:45 uur: Lunch
Locatie

Melkveebedrijf van Schriek

Gravenstraat 14

Voorst

Aanmelden

Je kunt je aanmelden tot 25 september!

Meld je hier aan!

Meer informatie

De studiegroep werd inhoudelijk begeleid door Arjen van Buuren, en mogelijk gemaakt door het Platform Natuurinclusieve Landbouw, Regio Stedendriehoek; de gemeenten Apeldoorn, Brummen en Voorst en de Gebiedscoöperatie Zuidelijke IJsselvallei.