NIL Werkdag De Klaver Bron Marcel De Bont (2)

Steek je handen uit de mouwen bij biologisch landbouwbedrijf de Grote Wiede

Op vrijdag 1 september gaan we samen aan de slag met landschapsonderhoud bij het biologisch landbouwbedrijf de Grote Wiede in Hulshorst. Enthousiaste vrijwilligers die willen helpen met landschapswerk op en rondom de Grote Wiede zijn van harte welkom. Lijkt dit jou ook wat? Kom dan eens een kijkje nemen op de buitenwerkdag of meld je meteen aan als vrijwilliger. Iedereen is van harte welkom

01 sep 2023
Hulshorst
Jesse Noordzij

De werkdag duurt van 13.00 tot 16.00 uur. Voor koek en zopie zorgn wij. Aanmelden voor de werkdag kan via de website van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG).

 

Meld je hier direct aan!

 

Biodiversiteit versterken

De Grote Wiede past al circulaire en biologische landbouwmethodes toe. Samen met SLG is er nu ook een biodiversiteitsplan gemaakt dat in de komende jaren moet zorgen voor versterking van het erf en het landschap, onder andere door de aanplant van streekeigen bomen en struiken. Om dit plan op en om het erf uit te voeren, zijn wij op zoek naar enthousiaste vrijwilligers die landschapswerk en onderhoud willen uitvoeren. Denk hierbij aan activiteiten zoals het planten van bomen en het dunnen van singels.

Buitenwerkdagen

Vrijdag 1 september is één van de buitenwerkdagen waarvoor De Grote Wiede bewoners van Hulshorst en omgeving uitnodigen. Het wordt een gezellige middag waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen bij het onderhoud en beheer van het landschap rondom de boerderij. SLG zorgt voor gereedschap en werkhandschoenen. Vrijdag 13 oktober is er ook een buitenwerkdag.

Aanmelden

Aanmelden voor een van beide werkdagen kan via onderstaande knop. Na aanmelding ontvang je een mail met details over het tijdstip en de locatie.

Meld jij hier aan voor de buitenwerkdagen

Landbouw en zorg combineren

De Grote Wiede is een biologische zorgboerderij voor mensen met een verstandelijke en/​of lichamelijke beperking en voor diegene die tijdelijk niet aan het arbeidsproces kunnen deelnemen. Op De Grote Wiede zijn er diverse werkzaamheden die de hulpboeren uitvoeren. Denk aan werken op de groenteakker, in de kruidentuin, in de kassen, op de boomkwekerij, in de stallen en in de keuken. Bij deze dagbesteding worden de hulpboeren begeleid door toegewijde begeleiders.  Het 11 hectare grote terrein van De Grote Wiede omvat een landgoed, groenten- en kruidenakkers, hoogstamboomgaarden, een bosplantsoenkwekerij en ruimte voor vee.