IMG 1204

Steek je handen uit de mouwen bij zorgboerderij ‘t Paradijs

Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij zorgboerderij ’t Paradijs in Barneveld. Deze middag gaan we aan de slag met het snoeien van verschillende groenelementen. Vrijwilligers, buren en dorpsgenoten zijn vanaf 13.00 uur welkom. Voor koek en zopie wordt gezorgd. Meld je snel aan!

08 mrt 2024
Barneveld
Jesse Noordzij

’t Paradijs is een zorgboerderij in de gemeente Barneveld. De boerderij ligt op een prachtige locatie in het buitengebied midden in een authentiek kampenlandschap. Allerlei werk op de boerderij wordt ondersteund door mensen met een zorgvraag. Aanvullend aan deze doelgroep zoekt de boerderij vrijwilligers die willen helpen met het onderhoud van de landschaps­elementen rond de boerderij. Het gaat bijvoorbeeld om het knotten van wilgen, onderhoud aan houtsingels of aanplant van nieuwe elementen.

Boerderijwinkel

Naast de zorg voor mens en dier is er ook een boerderijwinkel met een gevarieerd aanbod aan vlees, eieren en allerlei andere biologische producten. In het zomerseizoen zijn ook groenten en fruit te krijgen. De betreffende groenten zijn vers geoogst van eigen land en het vlees is van eigen koeien, varkens en kippen. Kijk op de website boerderijparadijs.nl.

Met liefde voor mens en milieu het agrarische bedrijf biologisch ingericht

‘Biologisch’ betekent: zo natuurlijk mogelijk tot stand gekomen, met zo min mogelijk kunstgrepen. In de biologische landbouw wordt geen kunstmest en geen chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Dieren worden onder zo natuurlijk mogelijke omstandigheden gehouden. Ook wat hun voeding betreft. Daarnaast worden geen genetisch gemodificeerde organismen toegepast. Het doel van biologische landbouw is het in stand houden van het natuurlijke evenwicht tussen mens, plant en dier. Het gaat bij Boerderij ’t Paradijs niet alleen om de landbouw, maar ook om onze leefomgeving.

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Barneveld

‘t Paradijs wil meer aan natuurversterking doen op en rond het bedrijf, zoals de aanplant van meer inheemse bomen en struiken, maar dat vraagt ook onderhoud. SLG heeft hiervoor een bedrijfsplan gemaakt. Graag wil ‘t Paradijs bewoners uit de omgeving bij de uitvoering betrekken. Met de buitenwerkdagen hopen ze meer helpende handen te krijgen.

Vrijdag 8 maart is één van de buitenwerkdagen waarvoor ‘t Paradijs bewoners van Barneveld en omgeving uitnodigt. Het wordt een gezellige middag waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel maand mee wil komen helpen op de boerderij. Deze eerste werkdag is vrijblijvend om eens te komen kennismaken. Kinderen vanaf 8 jaar zijn ook welkom.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-paradijs. Na aanmelding ontvang je een mail met details over het tijdstip en de locatie.