Aanplanting Website 062 Marcel De Bont Fotografie

Struiken planten bij biologische boerderij Westerkloeke

Op vrijdag 8 maart organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkmiddag bij de biologische kuikenhouderij Westerkloeke in Dreumel. Samen met vrijwilligers gaan we struiken planten op het terrein, die goed zijn voor de biodiversiteit en passen in het rivierenlandschap. De werkmiddag duurt van 13.00 tot 15.30 uur. We beginnen met koffie/thee en uitleg. Meld je nu aan!

08 mrt 2024
Dreumel
Femke Wolthaus
Aan het werk in de buitenlucht

Faan Vink en Nicolette Vos, de eigenaren van boerderij Westerkloeke, willen het onderhoud van de uitloop van hun biologische vleeskuikens met fruitbomen, knotwilgen en hun houtsingels graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Faan en Nicolette: “Het contact met mensen maakt het werk leuker en zorgt ervoor dat we meer elementen kunnen aanleggen.” Het gaat met name om landschapsaanleg en -onderhoud zoals het snoeien van houtsingels, aanpoten van nieuwe struiken en onderhoud aan de knotwilgen.

Meer groen voor de kippen

De Westerkloeke is een biologische boerderij die veel groen wil om de kippen zoveel mogelijk te stimuleren in hun natuurlijk gedrag in de uitloop. Hiervoor willen de eigenaren aankomende periode meer struiken aanpoten en een takkenril aanleggen. SLG heeft hiervoor het plan gemaakt en wil daarnaast een vrijwilligerswerkgroep oprichten.  Faan en Nicolette: “We hebben hier echter hulp bij nodig om dit te realiseren. Ook zit er veel wild op ons bedrijf. We zitten vlak bij een natuurgebied en we zien hier regelmatig reeën, patrijzen en vossen. We willen graag samen met een vaste groep vrijwilligers aan het groen op het bedrijf werken.”

 

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Dreumel

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Faan en Nicolette bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Zo hebben vrijwilligers op 16 februari knotwilgen gesnoeid. Wil je ook lekker buiten werken? Meld je dan voor de buitenwerkdag op 8 maart.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-westerkloeke.