Bloemrijke Akkerranden Web1 768X549

Studiegroep Duurzaam Bodembeheer

De Studiegroep Duurzaam Bodembeheer geeft boeren in de Stedendriehoek de mogelijkheid zich te verdiepen in de verschillende onderdelen waarmee gewerkt kan worden aan een duurzamer bodembeheer. De studiegroep bestaat uit vijf bijeenkomsten waarin telkens een specifiek onderdeel aan bod komt. De sessies bouwen op elkaar voort en zijn interactief.

vanaf 6 december 2023, 5x
Brummen
Lisa Kiviets

De thema's die behandeld worden zijn onder andere bodemleven (wat is het en waar dient het toe), bodemanalyses (welke gebruik je voor wat), kruidenrijk grasland (je bodem opbouwen via begrazing), bemesting en bekalking (hoe optimaliseer je het verteringsproces van je bodem), vochtleverantie (hoe zorg je voor een hoog vochtleverend vermogen) en bodembewerking (bewerken zonder verstoring).
 
Daarnaast is er individuele begeleiding waarbij we 1 op 1 meekijken en meedenken over mogelijkheden op het erf. Je formuleert je eigen ontwikkelvraag, waar we mee aan de slag gaan zodat je de juiste maatregelen voor jouw bedrijf kan toepassen.

De Studiegroep wordt begeleid door Janneke Sindram, Benthe van Wallenburg (Stichting In Goede Aarde) en andere bodemdeskundigen.

  • Wanneer?
    vanaf 6 december 2023, 9:00-12:00 uur
    In totaal 5 bijeenkomsten.
  • Waar?
    Plein 5, Graaf van Limburg Stirumplein 5, Brummen

Meld je nu aan