Schermafbeelding 2023 12 19 214644

Wilgen knotten bij boerderij Groot Pothoven

 Op vrijdag 9 februari organiseert Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) een buitenwerkochtend bij Groot Pothoven, de boerderij van de familie Van den Top in De Valk. Samen met vrijwilligers gaan ze knotwilgen snoeien. De werkochtend duurt van 9.30 tot 12.00 uur. We beginnen met koffie/thee en een rondleiding over het bedrijf. Doe en meld je aan!

09 feb 2024
Lunteren (De Valk)
Birgit Jilesen
Aan het werk in de buitenlucht

De familie Van den Top, eigenaar van Groot Pothoven, wil het onderhoud van houtsingels, elzensingels en knotbomen graag aanpakken met een vaste groep vrijwilligers. Jantien van den Top: “Vele handen maken licht werk. Door samen met een groep aan de slag te gaan kunnen we de biodiversiteit laten groeien.” Het gaat met name om landschapsonderhoud zoals het snoeien van houtsingels, onderhoud aan de knotwilgen en onkruid verwijderen in de weilanden zoals distels en Jakobskruiskruid.

Vrijwilligersgroep

Familie van den Top heeft in De Valk een gemengd veehouderijbedrijf met melkvee, biologische leghennen en vleesvarkens. Samen werken we in het omliggende landschap, eigendom van de boerderij. Hiervoor wordt met behulp van SLG een vrijwilligerswerkgroep opgericht.

Omgeving van De Valk

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor de familie Van den Top bewoners uit de buurt uitnodigt. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij.

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via de website van SLG: slgelderland.nl/projecten/boerderijwerkgroep-groot-pothoven.

 

Deze activiteit wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Ede.