GNMF Bertus Oldenhave Hoge Resolutie 8593 (Fotograaf Annemieke Kok)

Boer, bakker en brouwer vergroten de biodiversiteit in hun omgeving

Lokaal produceren van voedsel helpt de afstand tussen boer en bord te verkleinen. Op de Veluwezoom verkopen boeren van Stichting GraanGeluk hun graan aan de gewone bakker en brouwer. 

In EenVandaag vertelt Marcel van Silfhout het verhaal achter de Stichting GraanGeluk. Hij wil met het project het boerenlandschap revitaliseren op de Veluwe. Hij wil laten zien dat gezond boeren met de natuur mogelijk is op een duurzame manier. 

"Gezonde grond, gezonde granen voor voedsel met een gezonde regionale economie. Daar staan ​​we voor als GraanGeluk", zegt Van Silfhout. 

 

Dit item is van oorsprong gepubliceerd op EenVandaag en door hier te klikken kun je het originele artikel en fragment bekijken.

Bron: www.graangeluk.nl