GNMF Tureluur Vogel

Arjen van Buuren vertelt zijn verhaal over natuurinclusief ondernemen

Arjen van Buuren, boert natuurclusief op Landgoed Velhorst. Hij vertelt in de Boerenverstand podcast waarom hij in 2018 samen met zijn vrouw Winny heeft gekozen om hier natuurinclusief te ondernemen.

Arjen boert niet alleen natuurinclusief, maar hij is ook biologisch. Het is een gemengd bedrijf met akkerbouwgewassen, varkens, schapen en koeien. Rondom zijn percelen staan akkerranden met bloemen en kruiden. Hij kent een zeer gevarieerd bouwplan. Op twee derde van zijn percelen verbouwt hij granen en teelt daarnaast aardappelen, uien en groenten. Hij produceert als enige in Nederland koolzaadolie. Hij teelt volledig biologisch, waarbij hij uitgaat van een gezonde bodem. De bodem is de basis voor een goede en gezonde voedselproductie voor mens en dier.

Hij verwerkt al zijn gewassen zelf op het bedrijf tot eindproducten en verkoopt deze via de webshop, boerderijwinkels, supermarkten of horeca. Producten zo komen dus direct bij de consument terecht. Daarnaast ontvangen hij en zijn vrouw Winnie regelmatig burgers voor een rondleiding op het landgoed. De verscheidenheid aan teelten, producten en activiteiten zorgen voor een gezond financieel resultaat.

Luister hier de podcast van Arjen van Buuren

Meer inspirerende verhalen

Kijk eens op: Boerenverstand podcast