De Elzenhof6 Arjan Vennema

Geslaagde filmavond op boerderij de Elzenhof in Velp

De boerenzwaluwen vlogen over de hoofden van het publiek op strobalen. De vertoning van de film Heggeweer op zaterdag 1 juni was een groot succes en vond plaats in een bijzondere setting bij Melkveebedrijf De Elzenhof in Velp. Een film over het boerenleven met een bijdrage van boer Wilco. Vorig jaar richtte Stichting Landschapsbeheer Gelderland hier een boerderijwerkgroep op om aan de slag te gaan met kleinschalig landschapsonderhoud.

Vele handen maken licht werk. Zo hielpen de vrijwilligers met het knotten van wilgen, rasters vrijmaken, steken van Jackobskruiskruid. Ook is er een boomgaard met oudHollandse rassen aangeplant (een lang gekoesterde wens van Wilco).

Samen met de vrijwilligers organiseerde Wilco een filmavond waar de film “Heggeweer” van Erik den Boer Ecologie vertoond werd. In het kader van het 25 jarige bestaan heeft de agrarische natuurvereniging Vereniging Streekbeheer Rijnstromen een film laten maken over de opbrengsten van agrarisch natuurbeheer: mooie natuur, natuur van de boeren.

Op deze inspirerende avond kwamen burgers, boeren en vrijwilligers samen om te genieten van deze mooie ode aan het agrarische natuurbeheer.

Met de collecte voor een vrijwillige bijdrage na afloop van de film wordt een bijenbosje aangelegd.

Vrijwilligers gezocht
Ook vrijwilliger worden op De Elzenhof? Stuur een bericht naar coördinator Arjan Vennema: SLG | Boerderijwerkgroep De Elzenhof (slgelderland.nl)