IMG 20221125 WA0003

Gezocht: Boeren voor natuurlijke gesprekken

Natuurlijke Gesprekken is een serie dialooggesprekken tussen boeren en inwoners die bij elkaar in de buurt wonen. Ze verkennen met elkaar hun manier van voedselproductie en -consumptie en bespreken hoe ze dit graag zien in de toekomst. De boer bepaalt het onderwerp. Wij faciliteren de gesprekken. Doel is om burgers en boeren met elkaar te verbinden, meer wederzijds begrip te creëren en eventueel samenwerking te stimuleren.

Boer en belangstelling?

Ben je bezig met natuurinclusieve maatregelen op je bedrijf, dan kan dat een mooi moment zijn om dit te delen met een groep burgers uit de omgeving. Je kunt bijvoorbeeld nieuwe plannen voorleggen of op zoek naar samenwerking met mensen uit de buurt.Allemaal onderwerpen waarbij een goed gesprek tot inspiratie of nieuwe inzichten kan leiden.

Een gesprek kan bijvoorbeeld gaan over:
  • Ik wil graag horen wat de mensen vinden van de veranderingen die ik doorvoer op mijn bedrijf.
  • Ik heb een nieuw idee en wil graag input om het idee verder uit te werken.
  • Ik heb een stuk grond over en wil graag weten wat de mensen daar graag zouden zien.
  • Ik heb nieuwe landschapselementen toegevoegd op mijn grond, die moeten echter wel onderhouden worden en het kost mij veel tijd. Wie wil meedenken over hoe ik dat aan kan pakken?
  • Wij hebben een winkel bij onze boerderij die wij willen uitbreiden. Welk assortiment is gewenst en wat is er nodig om klanten te trekken?
  • Of een open gesprek over voedselproductie en consumptie. Hoe doen inwoners hun boodschappen, wat kiezen ze als ze voor het schap staan en waarom, wat verwachten ze van de boer in hun omgeving, hoe zien ze het landschap graag?
Interesse?

Heb je interesse om mee te doen? Neem dan vóór 1 april contact op met Nienke Aangenendt (projectmedewerker Natuur en Milieu Gelderland): n.aangenendt@natuurenmilieugelderland.nl / 06 251 498 84.