Bloemrijk_klaproos_korenbloem

Gratis akkermengsels voor bloemrijke akkerranden in het rivierengebied

Bloemen langs de randen van je akkers: dát is goed voor verschillende vogelsoorten en insecten! En het levert je ook nog een fleurig beeld en een mooi visitekaartje voor je regio en de agrarische sector. Wil jij ook gratis akkermengels voor een bloemrijke akkerrand? Lees hier verder hoe je deze bemachtigt!

Doe je ook mee?

Vanuit het Platform Natuurinclusieve landbouw Gelderland kunnen wij gratis akkermengsels aanbieden aan boeren die bloemrijke randen willen inzaaien op hun bedrijf. Je gebruikt dit mengsel op je eigen bedrijf om akkerranden van 3 meter breed aan te leggen. Let op: Deze actie staat los van de akkerranden die je onder agrarisch beheer hebt. Wees er snel bij, want:

  • OP=OP
  • De actie loopt tot zondag 26 maart!
Vlinders tellen

Help je ook mee met het tellen van vlinders in je akkerrand? In samenwerking met de Vlinderstichting gaan wij de insecten en vlinders in de aangelegde akkerranden monitoren. De telling voer je gemakkelijk zelfstandig uit via een app op je smartphone en duurt slechts een kwartier. Tel minimaal 3 keer in de periode juli, augustus en september. Deze telling is ook heel goed uit te voeren met kinderen of familie.

Je ontvangt 1 of meerdere zakjes zaaigoed met een standaard hoeveelheid bloemrijk akkermengsel, geschikt voor 500 m². De instructies voor het inzaaien, tellen van de vlinders en een duidelijke zoekkaart ontvangt je samen met de zakjes zaaigoed.

Meld je aan via de site van Collectief Rivierenland

Op de site van Collectief Rivierenland vind je een flyer met alle informatie én daar kan je je aanmelden.

Meld je nu aan op de site van Collectief Rivierenland