GNMF Vanolst 300Dpi 8921Lageresolutie

Oproep: Doe mee met het Lange Weekend van de Korte Keten!

In het Pinksterweekend van 17-20 mei 2024 organiseert Natuur en Milieu Gelderland voor de tweede keer het Lange Weekend van de Korte Keten: hét weekend waarin we inwoners van Gelderland uitnodigen de boer op te gaan en een kijkje te nemen bij lokale duurzame voedselinitiatieven in de buurt. Ben jij ondernemer en wil je jouw deuren openen voor bezoekers? Meld je dan aan!

Direct aanmelden

Van boerderijwinkels tot zelfpluktuinen, en van voedselbossen tot streekbakkers. Om de consument te laten zien dat lokaal voedsel lekker en duurzaam kan zijn, en de moeite waard een stukje voor om te fietsen. Voor jou een kans om je bedrijf te tonen en te laten zien hoe jij bijdraagt aan een duurzame wereld. Bijvoorbeeld omdat je natuurinclusief of biologisch werkt, de biodiversiteit versterkt, of samenwerkt met mensen uit de omgeving.

Uit Vlaams onderzoek blijkt dat mensen die aan het begin van het zomerseizoen met een goede gewoonte (bijv. bezoek aan de boerderijwinkel) beginnen, dat vaker volhouden in de zomermaanden. Doe jij (weer) mee?

Hoe kun je meedoen?

Je kunt meedoen door je deuren te openen voor bezoekers en/of een of meerdere activiteiten te organiseren op je bedrijf. Bijvoorbeeld een rondleiding op het erf, een lezing, een workshop, een proeverij, een speurtocht, een kijkje in de keuken/achter de schermen, een boerenmarkt of een meewerkmiddag.

Aandacht voor Lange Weekend van de Korte Keten

Wij organiseren dit voor de aangesloten ondernemers van GoodFoodClub (Gelderland) en andere duurzame voedselinitiatieven. Om het weekend onder de aandacht te brengen, zetten we in op lokale pers, social media campagne en het benaderen van onze achterban/netwerk en dat van de deelnemers. Er zijn net als vorig jaar vier fietsroutes in Gelderland.

Van ons ontvang je beeldmateriaal en logo’s die je kunt delen via jouw nieuwsbrief, sociale media en een poster die je kunt gebruiken om het weekend aan te kondigen op jouw locatie.

Aanmelden

Meld je bedrijf en activiteit hier aan: https://spits-online.com/website/6602d1489fd13CqTp2DPujAM8ZtY3FgzY

Vragen?
Neem contact op met Nienke Aangenendt: n.aangenendt@natuurenmilieugelderland.nl (06 251 498 84).