Voederhaag Koe Bokiluske

Vergroening dankzij stichting Heg & Landschap

Locaties van Wageningen University & Research (WUR) in Hengelo, Leeuwarden en Lelystad worden nog groener door hagen van stichting Heg & Landschap. De stichting biedt de hagen aan vanwege hun 20-jarig bestaan. Fleur Brinke, manager van Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo, nam de aanbieding afgelopen donderdag 31 augustus in ontvangst tijdens een bijeenkomst in Beugen.

Stichting Heg & Landschap zet zich al 20 jaar in voor een mooi en rijk cultuurlandschap. Ter stimulering van verduurzaming van de landbouw biedt de stichting nu dus hagen aan de WUR aan. De locaties ‘Agro-innovatiecentrum De Marke in Hengelo’, ‘Dairy Campus in Leeuwarden’ en ‘Open Teelten in Lelystad’ toonden al snel interesse in de aanbieding. Omdat de hagen goed binnen verschillende Agroforestry-projecten passen en het een mooie manier is om met elkaar over heggen in gesprek te gaan.

Een mooie kans

Projectleider Maureen Schoutsen reageert enthousiast: "De hagen passen perfect binnen projecten als ‘Verdienmodellen Agroforestry’, ‘Agroforestry voor Klimaatpositieve Zuivel & Biodiversiteit’ en ‘Houtwal 2.0’, maar het is voor de WUR ook een mooie kans om nog meer aan groen en biodiversiteit te doen."

Welke soorten struiken en bomen gepland gaan worden, wordt later bepaald. De richtlijn is om eind 2023/begin 2024 te beginnen met de aanplant. Stichting Heg & Landschap helpt hierbij. Via de socialmediakanalen van WUR Agro-innovatiecentrum De Marke, Field Crops en Dairy Campus worden volgers op de hoogte gehouden van het vervolg van deze mooie aanbieding.