Boerderijwerkgroep De Zuiderstee

Vrijwilligers helpen natuurinclusieve boeren in 2 nieuwe Boerderijwerkgroepen

Op een vrijdag in december was de eerste werkdag bij boerderij de Zuiderstee in Hierden. Een dag later op zaterdag was het zover bij de Sterrengaard in Hedel. Onwennig maar gemotiveerd kwamen de deelnemers op de eerste werkdagen af. Nu een halfjaar zijn de resultaten van de arbeid goed zichtbaar op deze 2 agrarische bedrijven.

Op beide boerderijen heeft Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG) bomen en struiken geplant met de vrijwilligers. Boeren en vrijwilligers hebben gewerkt aan de versterking van de biodiversiteit volgens de gemaakte natuurbedrijfsplannen. De projectmedewerker-adviseur van SLG Jesse Noordzij blikt terug: ​"Het was mooi om met deze gemotiveerde boeren en vrijwilligers samen aan de slag te gaan!"

Na een aantal werkdagen begeleid door SLG, gaan de vrijwilligers van Boerderijwerkgroep de Zuiderstee en Boerderijwerkgroep de Sterregaard nu zelfstandig verder. Betrokken burgers blijven zo verbonden aan natuurinclusieve boeren en helpen deze blijvend met landschapsonderhoud en landschapsversterking. Inmiddels staat de teller op 5 Boerderijwerkgroepen in Gelderland, er komen er nog zeker 10 bij!