Onthulling Graangeluk Infor Bord Excursie (Foto Erik Jan Bijleveld)

Wageningers enthousiast over ecologische akker in hun buurt

Wageningers zien de natuurlijke, agro-ecologische akker in hun buurt aan de Westbergweg wel zitten. Dat blijkt uit de tevreden gezichten tijdens de informatiedag op de akker van Marcel van Silfhout van GraanGeluk. Dat meldt de Gelderlander in een uitgebreid artikel over het project "GraanGeluk''.

Tientallen geïnteresseerden struinen 19 juni door het historische graanveld en tussen de klaprozen op het Westbergveld, luisterend naar het verhaal van Marcel van Silfhout van GraanGeluk. Achter hem wuift het Veluws kruiprogge op stelen van wel twee meter lang in de wind. 

,,Dit is de meest ecologische akker van Nederland’’, glundert hij. ,,Er groeien hier allerlei soorten inheemse akkerkruiden, zoals klaprozen, kamille en het extreem zeldzame spiegelklokje. Als ik hier rondkijk, voel ik me alsof ik ben geslaagd voor de natuurboeren-havo.” Applaus klinkt. Er zijn vanmiddag alleen maar gelijkgestemden aanwezig.

Op de Wageningse Westbergveldakker worden historische granen, zoals Veluws kruiprogge, eenkoorn, zwarte emmer, spelt en grijs Brabants zandboekweit geteeld die in lokaal brood, bier en andere streekproducten gebruikt worden. Tussen het graan groeien bedreigde inheemse akkerflora die het veld een kleurrijk geheel geven. 

Informatiebord

Tijdens deze dag is ook het nieuwe informatiebord onthuld van het project 'GraanGeluk' op het Wageningse Westbergveld door wethouder Leo Bosland en Marcel van Silfhout. Hij is de drijvende kracht achter dit project.

Lees het volledige artikel in de Gelderlander: Wageningers zien ecologische akker in de hun buurt wel zitten

Marcel van Silfhout en wethouder Leo Bosland onthullen het informatiebord (foto: Janneke Bruil)