Houtwal

Praktijkbijeenkomst Houtwal 2.0

Houtwallen kunnen de melkveehouderij veel bieden. De afgelopen anderhalf jaar hebben Wageningen Plant Research en het Louis Bolk Instituut samengewerkt aan het project Houtwal 2.0. Dit resulteerde in ontwerpen van houtwallen voor de Achterhoek die dienstbaar zijn aan het melkveebedrijf en bijdragen aan veel maatschappelijke uitdagingen als biodiversiteit en klimaatsverandering. Op vrijdag 24 mei 2024 organiseren we op Agro-innovatiecentrum De Marke een praktijkbijeenkomst over Houtwal 2.0 voor de melkveehouderij.

24 mei 2024
Agro-innovatiecentrum De Marke
Fleur Brinke
Praktijkbijeenkomst

Tijdens de bijeenkomst presenteren we de werkwijze die we hebben gevolgd bij het ontwerp van Houtwal 2.0 en laten we vijf varianten van een houtwal zien met verschillende functies. Tijdens de bijeenkomst gaan we in gesprek over kansen en belemmeringen van dit soort systemen. Met name melkveehouders worden van harte uitgenodigd.

Programma

  • 9.30 uur Ontvangst in de tent met koffie en thee
  • 10.00 uur Woord van welkom Fleur Brinke, manager Agro-innovatiecentrum De Marke
  • Onder leiding van dagvoorzitter Evert Prins komen de volgende sprekers aan bod:
    • Houtwal 2.0: de vijf varianten door Jacco de Stigter
    • Plantkeuze in een tijd van versnelde klimaatverandering door Marc Ravesloot
    • Dyon Temming, Agroforestry Gelderland, gaat over de praktische zaken in gesprek met Robin Walvoort, een melkveehouder die recentelijk met diverse vormen van agroforestry is gestart
  • 12.30 uur Lunch in combinatie met een veldbezoek aan de recent aangelegde houtwalvarianten.

Kijk voor meer informatie op Agro-innovatiecentrum De Marke plant Houtwal 2.0 - WUR

Aanmelden
Vooral melkveehouders willen we uitnodigen naar deze bijeenkomst te komen. Kent u een geïnteresseerde melkveehouder, stuur deze uitnodiging dan door. Ook anderen zijn natuurlijk welkom. Meldt u zich aan vóór vrijdag 17 mei via de link naar de website van Agro-innovatiecentrum De Marke.