Intro Afbeelding

Volg onze zes inspiratiebedrijven

Maak kennis met onze zes inspiratiebedrijven. Deze ondernemers hebben al stappen genomen naar een meer natuurinclusieve bedrijfsvoering. Daarnaast hebben ze allemaal plannen om in toekomst meer maatregelen te nemen op hun bedrijf. De ontwikkelen zijn te volgen op deze website.

 

‘Je ziet dat de natuur het zelf wel regelt’

Kom bij Mathijs Groot Koerkamp niet aan met een wollige omschrijving van natuurinclusieve landbouw. ‘Het is gewoon meer de natuur z’n werk laten doen op je bedrijf’. De melkveehouder, een van de 6 Gelderse inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw, heeft een groeiende intrinsieke motivatie sámen met de natuur te boeren, maar heeft daarbij een scherp zakelijk oog.

Maak kennis met Mathijs Groot Koerkamp

‘Samenwerken met de natuur is mijn uitgangspunt’

Natuurinclusieve landbouw betekent voor mij samen werken met de natuur.  De bodem en de natuur maken het mogelijk dat ik appels en peren kan telen. Het is belangrijk dat wij niet alleen halen, maar ook iets teruggeven aan de natuur’’, meent Gerrit Verweij De Geus in Diel. Hij is één van de zes inspiratiebedrijven binnen het platform.

Maak kennis met Gerrit Verweij de Geus

‘Waardering is niet altijd in geld uit te drukken’

Natuurinclusieve landbouw is volgens melkveehouder Edwin Sengers in Wijchen een containerbegrip.“Je kunt er alles onder scharen, maar eigenlijk heeft het te maken met alles wat groeit, bloeit en leeft rondom ons bedrijf. Hij heeft hier oog voor en deelt dit graag met de burgers op zijn erf. Hij is één van de inspiratieboeren en gaat zich het komende jaar richten op een nieuw project; het natuurinclusief inrichten van 25 hectare landbouwgrond.

Maak kennis met Edwin Sengers

'We willen graag laten zien dat het kan’

Boeren met de natuur is wat betreft Martijn en Ursula te Brake het uitgangspunt binnen hun bedrijfsvoering op deze prachtige locatie in Woold nabij een Natura 2000 gebied. Zij zijn één van de zes Gelderse inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw. "We willen laten zien dat je ook op deze locatie op een moderne manier kunt ondernemen door juist gebruik en rekening te houden met de natuur op en rondom ons bedrijf”. 

Maak kennis met Martijn en Ursula te Brake

‘De natuur beter integreren in je bedrijfsvoering’

Zeker, het melkveebedrijf van de familie Lankhorst is onderdeel van een landgoed. Maar dat is voor hen niet dé reden om natuurinclusief te boeren. Door te boeren mét de natuur kun je bijvoorbeeld toe met minder kunstmest. Wordt de bodem weer terug gezet in haar kracht met alle voordelen van dien. Het enthousiaste relaas van een van de zes Gelderse inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw.

Maak kennis met Tom Lankhorst

‘Je moet uit het bestaande systeem stappen’

Zoeken naar een nieuwe balans. Dat is in de kern wat natuurinclusief boeren betekent voor Conny van den Top op haar gemengde bedrijf in Lunteren. Het is een van de zes Gelderse inspiratiebedrijven natuurinclusieve landbouw. Ze wil handelen vanuit de kringloop met een sterke focus op de bodem. Spannend? Ja, maar noodzakelijk en vooral leuk en inspirerend. ‘Ik ben een trotse boerin!’

Maak kennis met Conny van den Top

In het nieuws

No-nonsense natuurinclusief (Vee & Gewas, 14 mei 2022)